arrow_back

Alphen aan den Rijn doet mee aan Nationaal Groeifonds


In het kader van een beter klimaat ligt er een uitdaging voor bedrijventerreinen. Alphen aan den Rijn wil daarom met één bedrijventerrein meedoen aan een pilot om dit toekomstgericht klimaatbestendig te maken. Hiervoor heeft de gemeente zich ingeschreven bij het Nationaal Groeifonds.

Ongeveer een derde van de beroepsbevolking werkt op een bedrijventerrein. Een groene werkomgeving draagt bij aan een verhoging van werkplezier en productiviteit van ondernemers en werknemers. Wellicht belangrijker is dat een grijze versteende omgeving slecht is voor de gezondheid.

Door in te schrijven op het programma Groene Gezonde Klimaatbestendige Bedrijventerreinen kan bekeken worden hoe lokaal een van de bedrijventerreinen groener, gezonder en klimaatbestendig kan worden. "Ons doel is om één Alphens bedrijventerrein als pilot te laten deelnemen", aldus wethouder Erik van Zuylen. De inschrijving is kosteloos en vrijblijvend.

Voor de vergroening en het leren op locatie wordt bij selectie en daadwerkelijke deelname van Alphen aan den Rijn met één bedrijventerrein te zijner tijd een fonds van circa 25 miljoen euro opgericht. Hiervan komt 40 procent voor rekening van het Nationaal Groeifonds, 40 procent voor Provincie, gemeente en waterschappen en 20 procent voor deelnemende bedrijven. Er komen drie bedrijventerreinen in aanmerking voor de pilot: ICT/PCT, De Schans II en Hoorn-West.

Op de foto: bedrijventerrein De Schans II.



Reacties