arrow_back

Alphen wil transferium langs N207 of Eisenhowerlaan


In een brief aan de provincie vraagt gemeente Alphen aan den Rijn aandacht voor parkeerproblemen in de buurt van de uitvalsweg naar de N207 noord. Omdat er goed OV richting Schiphol gaat, zetten forenzen hun auto’s in de woonstraten bij gebrek aan een parkeerplaats bij opstappunten.

Van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland wordt gevraagd om mee te denken over de gevolgen van verschillende ontwikkelingen. Het gaat dan bijvoorbeeld om steeds meer inwoners, meer vervoersdiensten en sluipverkeer.

In Alphen-noord veroorzaken parkeerders en langparkeerders die met de bus naar Schiphol reizen problemen rond winkelcentrum Herenhof waar het opstappunt is. Enerzijds bezetten zij een parkeerterrein langs de Eisenhowerlaan dat bestemd is voor winkelend publiek en omwonenden. Anderzijds worden auto’s in de woonwijk rond de Herenhof geparkeerd op parkeerplaatsen bestemd voor de bewoners.

Het probleem wordt nu getackeld met het instellen van blauwe zones in de wijk, maar dat is geen duurzame oplossing. Mogelijk verplaatst het probleem dan naar straten die hier net buiten vallen.
Er wordt dan ook van de provincie gevraagd om een oplossing. Daarbij wordt gedacht aan een transferium door de bestaande carpoolplaats aan de Kruisweg, langs de N207 net buiten de stad, op te waarderen, te vergroten en te beveiligen.



Reacties