arrow_back

Alphense videograaf zet Alphen op de kaart in nieuwe Poolse serie


Al een aantal jaar is de Alphense videograaf Edmund Piunow actief in binnen- en buitenland. Nu is hij betrokken bij een nieuwe Pools-Nederlandse komedie, waar hij cameraregisseur is en de montage op zich neemt. En er is ook een rol weggelegd voor Alphen aan den Rijn.

In de Pools-Nederlandse komedie Samen.PL komen op satirische wijze de culturele verschillen tussen Polen en Nederland aan bod. Het hoofdpersonage, Jadzia, gaat na haar studie bij een beroemd reclamebureau werken in het bruisende Amsterdam. Daar woont ze samen met stylist Philippe. In de eerste aflevering van de serie besluit Jadzia om haar ouders uit te nodigen om het mooie Nederland te laten zien en om haar verloofde Jeroen aan hen voor te stellen.

Daar is waar Alphen om te hoek komt kijken. Amsterdam is de plek waar de serie zich afspeelt, maar de zonnige buiten beelden zijn in Alphen gefilmd. Zo komen onder andere het Rijnplein, de Adventskerk, het Oude Raadhuis, de woningen bij De Baronie en de Alphense Brug voorbij. “Alphen heeft een prachtige omgeving, dus het leek me erg leuk om beelden daarvan in de serie te verwerken. Extra leuk natuurlijk omdat ik zelf in Alphen woon”, vertelt Edmund Piunow.

De eerste aflevering van de serie werd een paar weken terug al als pilot getoond in Pathé Tilburg. Sinds kort is de twintig minuten durende aflevering ook op YouTube te zien. De teller staat inmiddels al op ruim 20.000 views. Maar de ambities van de cast en crew gaan verder dan dat. “Het is gefilmd als een echte Netflix serie. Als het uiteindelijk ook op Netflix zou kunnen komen te staan zou dat heel gaaf zijn. Dus daar gaan we voor!” Reacties