arrow_back

Als je jarig bent vier je feest! Nieuw Elan bestaat 10 jaar


Nieuw Elan werd 10 jaar geleden op 23 september 2009 opgericht. Via 3 zetels tijdens de verkiezingen van 2010 en 6 in 2013 werd Nieuw Elan in 2018 met 10 zetels de grootste partij van Alphen aan den Rijn.  

“Het resultaat van heel veel mensen die heel hard werken, om van Alphen aan den Rijn een mooie, leefbare en gezellige gemeente te maken. Met respect voor de eigenheid van alle kernen, organisaties en bedrijven en met oog voor menselijke maat. Dat is waar wij voor staan”, aldus André de Jeu, fractievoorzitter in de gemeenteraad voor Nieuw Elan.

Ook het andere gezicht van Nieuw Elan, Gerard van As, is natuurlijk trots op de partij: “Ik word natuurlijk vaak aangesproken op mijn tijd met Pim Fortuyn. Veel van zijn ideeën kun je inderdaad nog elke dag toepassen. Maar het is ook goed om te kijken wat goed is voor Alphen aan den Rijn. Met onze eigen identiteit en dus met maatwerk waar dat nodig is”, aldus Van As.

Op het jubileumfeest reikte voorzitter Steff Wulff van de vereniging van Nieuw Elan, de eerste Van As Award uit aan Gerard van As zelf. “Deze award zal voortaan jaarlijks aan iemand van onze vereniging worden overhandigd die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor Alphen aan den Rijn”, aldus Wulf.Reacties

Locatie