arrow_back

Arriva neemt deels taken van Regiotaxi over in pilot


In de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop wordt door Arriva een pilot van twee jaar gehouden. Het is de bedoeling dat gebruikers van de Regiotaxi samen met een begeleider gebruik gaan maken van het normale Openbaar Vervoer.

Arriva heeft, net als andere busmaatschappijen en de NS, de laatste jaren veel aanpassingen gedaan om het OV geschikt te maken voor mensen met een beperking. Tot nu toe was een deel van die doelgroep aangewezen op de Regiotaxi. De komende twee jaar mogen mensen met een wmo-beschikking voor de Regiotaxi gratis met een begeleider reizen in de bussen van Arriva.

"Onze doelstelling is dat mensen met een beperking gewoon meedoen en net als iedereen met het Openbaar Vervoer kunnen reizen", legt wethouder Han de Jager uit. "We verwachten dat wat we dan minder uitgeven aan de Regiotaxi we meer uit zullen geven aan Arriva."e kosten verschuiven dus van speciaal vervoer door de Regiotaxi naar normaal vervoer door de streek- en stadsbussen. “Voor de gemeente maakt het niet uit of we een bijdrage geven voor de Regiotaxi of voor de gewone bus.”



Reacties