arrow_back

Bedrijventerreinen omvormen tot woningbouwlocatie


De provincie Zuid-Holland is momenteel niet bereid om mee te werken aan de Noordrand en de Gnephoek als nieuwbouwlocaties voor Alphen-Stad. “Maar dit is geen reden om bij de pakken neer te zitten”, vertelt Jeroen van Gool, raadslid van het CDA.

Een ‘no go’ zone, dat is de Noordrand en de Gnephoek voor woningbouw op dit moment in de ogen van de provincie Zuid-Holland. Ergens rond de jaarwisseling van 2021-2022 zullen nieuwe woningbehoeftecijfers voor de hele provincie beschikbaar komen. Als deze cijfers er zijn, is de provincie bereid om opnieuw met de gemeente Alphen aan den Rijn in gesprek te gaan over noodzakelijke of gewenste locaties buiten de stadsranden. Tot die tijd moet de gemeente het doen met inbreidlocaties.

“Dat is jammer, maar geen reden om bij de pakken neer te zitten”, vertelt Jeroen van Gool. Het CDA wedt namelijk op meerdere paarden voor woningbouw. Hij vervolgt: “Het CDA heeft de laatste jaren steeds aangegeven op meerdere paarden te willen wedden en ook bedrijventerreinen zoals het gebied tussen de Rijnhaven en Hoorn-West op termijn te laten veranderen tot woningbouwlocatie. Wat het CDA betreft zien wij in dat gebied volop kansen om mooie combinaties van wonen en werken te maken. Zo springen wij in op de kansen die zich voordoen. Door wonen en werken te combineren en meer kennisintensieve kantoorlocaties naar Alphen te halen, zetten wij in op win-win-situaties.”



Reacties

Locatie