arrow_back

Bodegraafse evenementenondernemer lanceert bedrijf in UV-C Luchtreinigers


De sinds 2017 in Bodegraven/Zwammerdam gevestigde technisch toeleverancier voor de evenementenindustrie Ferry Gieskes, heeft 1 januari 2022 een volledig nieuw bedrijf gelanceerd, gericht op het leveren en installeren van veilige en betaalbare UV-C luchtreinigingssystemen in het Groene Hart onder de naam Medi Aer.

“In de afgelopen periode is onze samenleving enorm veranderd. Mensen worden bewust van de microscopisch kleine virusdeeltjes die om ons heen bestaan en de invloed die deze deeltjes plotseling kunnen uitoefenen op onze samenleving", zegt hij. "Het is lastig om jezelf te wapenen tegen een onzichtbare vijand als COVID-19."

Eén van de wetenschappelijk bewezen middelen om bacteriën, schimmels, gisten en virussen te doden zonder zware chemicaliën is UVC-Licht. Een techniek wat al jaren wordt gebruikt in medische ruimtes, bijvoorbeeld om operatiekamers te desinfecteren, maar ook in scholen, kassen en zelf de NASA. "Medi Aer maakt deze UVC-technologie in handzame en veilige systemen toegankelijk voor elke soort ruimte waar mensen bij elkaar komen en waarbij het systeem actief is terwijl de mensen zich in die ruimte bevinden. Denk hierbij aan scholen, kantoren, winkels, theaters, sportcentra, openbare ruimtes, praktijken, etc."

Gieskes: “De keuze om dit bedrijf te starten is tweeledig, enerzijds het geloof dat het verminderen van ziekmakers te allen tijde een positieve werking heeft op de algehele gezondheid. Er gaat niets boven in de buitenlucht zijn, echter weten we allemaal dat we er niet aan ontkomen om met meerdere mensen een groot deel van de dag in binnenruimtes te begeven. Ten tweede is het voor diezelfde binnenruimtes vaak niet haalbaar om de buitenlucht na te bootsen door bijvoorbeeld ventilatie. Dit is vaak praktisch en soms ook financieel gewoonweg niet haalbaar. Als er dan de mogelijkheid is om goedkoop de ophoping van ziektemakers in binnenruimtes flink te reduceren, zelfs als er al ventilatie aanwezig is, dan is dat weer een winst in onze gezondheid. Om die redenen maken we dit dan ook beschikbaar voor zowel bedrijven en instellingen als particulieren."

Ferry Gieskes is ondernemer die zich al ruim 20 jaar beweegt in technische sectoren waar veiligheid, natuurkunde en techniek samen komen. Door die combinatie en achtergrond kan er vanuit Medi Aer direct gedegen kennis worden geboden om voor elke locatie gesprekspartner en leverancier te zijn van UV-C Luchtreinigingssystemen.

Meer informatie of contact opnemen met Medi Aer? Dat kan via www.mediaer.nlinfo@mediaer.nl of 0172-450192.Reacties