arrow_back

Buitenbad zwembad De Hoorn vanaf vrijdag geopend voor Winterzwemmen


Vanaf vrijdag 22 januari is het buitenbad van zwembad De Hoorn geopend voor winterzwemmen. Mensen die behoefte hebben aan een duik in het warme water kunnen zwemmen in het buitenbad. Zwembad De Hoorn volgt hiermee het voorbeeld van De Mirandabad in Amsterdam dat al enkele weken geopend is.

De Thermen2 heeft toestemming gekregen van de gemeente Alphen aan den Rijn om het buitenbad van zwembad De Hoorn te openen. Vorige week liet De Thermen2 weten dat ze hiervoor een verzoek hadden ingediend. Dit naar aanleiding van tientallen verzoeken van gasten die graag banen willen zwemmen tijdens de lockdown. 

"Vorige week is al gestart met het schoonmaken van het buitenbad en het opwarmen van het water. Het water zal zo’n 21 graden zijn, wat wanneer je uit de koele buitenlucht komt heel lekker warm aan zal voelen", zegt Jessica Seijsener van De Thermen2. Bezoekers kunnen zich bij het hek bij de parkeerplaats naar het buitenbad melden en zich omkleden bij de overkappingen die geplaatst zijn langs het bad. Er zijn geen douches of kluisjes beschikbaar. In het water en op de kant dient 1,5 meter afstand te worden gehouden. Bezoekers kunnen 50 minuten zwemmen en hebben 10 minuten voor omkleden.

De kosten voor winterzwemmen bedragen € 6. Dit bedrag is inclusief een warme kop koffie, thee of chocolademelk na afloop. Reserveren en betalen vooraf is alleen mogelijk via dethermen2.nl en is verplicht.



Reacties