arrow_back

Deskundigen platform EDBA doen allemaal vrijwilligerswerk


Het Economisch Development Board Alphen (EDBA) gaat adviezen op economisch terrein geven aan de gemeente Alphen aan den Rijn. Alle deskundige leden van dit platform doen dit pro deo.

Over EDBA nieuwe stijl zijn de politieke fracties het oneens. Een aantal oppositiepartijen vindt het een 'rare club' en ziet 'schimmig declaratiegedrag'. Een grote meerderheid van de gemeenteraad is trots op EDBA en ziet de meerwaarde van adviezen door deskundigen op economisch gebied.
Wethouder Gerard van As vindt het anti-EDBA standpunt bijzonder jammer. "We hebben geen ambtenaren in huis die deze adviezen kunnen geven. De mensen die adviezen gaan geven, zijn betrokken bij de gemeente en zijn op hun eigen vakgebied zeer deskundig. Zij doen dit allemaal pro deo als vrijwilliger."

De wethouder wijst er ook op dat er niets schimmigs is aan EDBA. Het is juist een bijzonder transparant platform. "We hebben in iFlow twee keer een zeer uitgebreide informatieavond gehouden. De partijen die zo anti zijn, waren daar niet aanwezig."
De deskundigen zijn vrijwilligers. Dit geldt niet voor de programmadirecteur en het secretariaat, daar moet gewoon voor worden betaald.

Naar aanleiding van de presentatie door voorzitter Erik Braun (foto) en programmadirecteur Joost Berkhout (foto) lag er tijdens de gemeenteraadsvergadering van 18 juli een motie om de EDBA te ontbinden. De raad heeft deze motie met grote meerderheid verworpen.



Reacties