arrow_back

Doekje? Niet in het toilet!


Vezeldoekjes, billendoekjes en vochtige doekjes worden nu veel gebruikt. Deze doekjes mogen niet in het riool terechtkomen, omdat dit verstopping veroorzaakt. 

Alles wat u door de gootsteen of toilet spoelt, komt in het riool terecht. Zolang het om afvalwater van afwas, douche of toiletbezoek gaat, is dat prima.

Doekjes zijn grote boosdoeners

Via het riool gaat dit afvalwater naar een zuiveringsinstallatie die het schone water in de rivier loost. Het gaat mis als ook bijvoorbeeld schoonmaakdoekjes of ander afval in het riool komen. Dit veroorzaakt verstopping en storing in het zuiveringsproces. Grote boosdoeners van deze verstoppingen zijn vochtige doekjes en vochtig toiletpapier. Lekker makkelijk, maar het kost de waterschappen en daarmee de belastingbetaler elk jaar miljoenen euro’s. Terwijl een goed werkend riool en schoon water juist zo belangrijk zijn voor de volksgezondheid.

Samen voor een gezonde waterketen

Het hoogheemraadschap van Rijnland, de samenwerkende gemeenten en drinkwaterbedrijven werken aan een schoner milieu en een goede waterkwaliteit. Draag daarom uw steentje bij en gebruik het riool alleen waarvoor het bedoeld is en gooi doekjes en ander afval in de prullenbak.

Meer informatie over wat nog meer niet in het riool mag? Neem dan een kijkje op www.nietinhetriool.nl



Reacties