arrow_back

Door verbouwing een maand lang geen crematies in Alphens crematorium


Het crematorium aan de Verlengde Aarkade gaat verbouwen. Hierdoor kunnen er een maand lang geen crematies worden gehouden in Alphen.

Het crematorium probeert de overlast van de verbouwingswerkzaamheden zoveel mogelijk te beperken, maar zij konden niet voorkomen dat het crematorium enige tijd gesloten moet worden. Van 27 april tot en met 17 mei kunnen er geen crematies en plechtigheden plaatsvinden. Hieronder vallen ook rouwbezoeken en condoleances. Het ophalen van de as is ook mogelijk, maar wel in overleg.

Na 17 mei vinden er ook nog werkzaamheden plaats, maar dan zijn aan het eind van de middag wel diverse activiteiten mogelijk. Begraven op de Oosterbegraafplaats blijft wel mogelijk, alleen kan er dan tijdelijk geen gebruik worden gemaakt van de aula/koffiekamer. Na 1 juli zijn er wel weer crematies mogelijk in het Alphense crematorium.

Nieuwe oven en ovenruimte

Met de start van de verbouwing in zicht, blikt het crematorium alvast vooruit. “We kijken enorm uit naar het resultaat van de verbouwing. Met een nieuwe oven en een sfeervolle ovenruimte is het voor de nabestaanden veel prettiger om bij het invoeren te zijn”, laat het crematorium op Facebook weten. “Wij begrijpen dat dit voor de inwoners impact kan hebben. Want moet je in die periode uitwijken naar een ander crematorium buiten Alphen, dan kan dit voor sommige mensen heel vervelend zijn.”

Wat zijn dan de alternatieven? De dichtstbijzijnde crematoria zijn IJsselhof in Gouda of Rhijnhof in Leiden. Een plechtigheid of condoleance kan op een andere locatie georganiseerd worden. Dit kan in de omgeving, maar ook in Alphen zijn er diverse mogelijkheden zoals kerkzalen.



Reacties

Locatie