arrow_back

Even voorstellen: dit is Richard Zijp, lijst 1 plaats 14


Richard Zijp (54) is geboren in Amsterdam en woont inmiddels al tientallen jaren met veel plezier in Alphen aan den Rijn.

"Mijn werkend leven ben ik begonnen bij een overhemdenfabrikant. De twintig jaar erna was ik zelfstandig ondernemer in Alphen aan den Rijn in winkelcentrum De Herenhof, in de Julianastraat en in de Hooftstraat. Na het ongeval met de Julianabrug ben ik aan de slag gegaan als adviseur in de meubelindustrie en de retail", vertelt hij.

"Ik heb in Alphen aan den Rijn verschillende bestuursfuncties bekleed. Onder meer bij Winkeliersvereniging Herenhof, Promotie en vastgoed Julianastraat en het overkoepelende orgaan Winkelstad Alphen. Wat ik belangrijk vind is dat iedereen zich inzet voor hun eigen woonomgeving. Daarom ben ik ook actief voor mijn wijkvereniging."

Lokaal bestuur heeft al lang zijn interesse. "Ik voel mij betrokken bij wat er in mijn directe omgeving en woonplaats gebeurt. Daarom ben ik ook al acht jaar lid van de lokale politieke partij Nieuw Elan. Voor mij is Nieuw Elan een bewezen succesformule voor Alphen aan den Rijn en alle dorpen. De honderden mensen die zich voor Nieuw Elan inzetten zijn altijd bezig met wat er in hun omgeving, dorp of gemeente gebeurt en zetten zich daar ook dagelijks voor in. Aanpakken dus, daar houd ik van!"

Hij vervolgt: "Als grootste lokale partij hebben wij écht binding met wat er in Alphen aan den Rijn speelt."

Ondernemerschap

Als oud-ondernemer wil Richard zich sterk maken voor een optimaal ondernemersklimaat, praktijkgericht onderwijs, welzijn & sport en tijdelijke en permanente woningbouw. "Uiteraard is het aan de kiezer om op mij te stemmen voor een plaats in de Alphense gemeenteraad. Ik ga me dan inzetten om landelijke wetgeving en regels en lokale besluiten om te zetten naar begrijpelijk taalgebruik en uitleggen wat die dan betekenen in de dagelijkse praktijk voor een ondernemer."

Nieuw Elan lijst 1, plek 14Reacties