arrow_back

Even voorstellen... Fatima Achahboun, lijst 1 plaats 9


Even voorstellen… Fatima Achahboun, lijst 1 plaats 9

Ik ben Fatima Achahboun, 45 jaar, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn en van Marokkaans - Algerijnse komaf. Ik vertegenwoordig Nieuw Elan binnen het Sociaal en Maatschappelijk Domein.

In het dagelijks leven werk ik als re-integratie- en activeringscoach.  In opdracht van het UWV mag ik mensen coachen in hun verschillende levensfases. Dit doe ik met heel veel plezier en compassie. Ik vind  het bijzonder om getuige te zijn van de ontwikkelingen die zij doormaken om weer deel kunnen nemen aan de maatschappij. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk bij werkgroep SAVA ( Sociale Activering Voor Allen). Verder geniet ik ervan om tijd door te brengen met vrienden.

Ik vind het belangrijk dat iedereen een kans krijgt om zijn of haar rol te pakken binnen de maatschappij. Dit gaat helaas niet bij iedereen vanzelf en daarom is het van essentieel belang om te kijken wat voor hen wel werkt en  hen te helpen om die stappen wél te zetten.

Empowerment

Daarom geef ik in mijn vrije tijd empowerment trainingen aan vrouwen, laaggeletterden, anderstaligen en vrijwilligers die weer in hun kracht gezet willen worden.

Graag wil ik mij hard maken voor de mensen in Alphen aan den Rijn op het gebied van;

  • Jeugdzorg
  • Armoede
  • Participatie
  • Laaggeletterdheid
  • Jongeren

Eigen ervaring

Waarom? Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om zonder hulp je weg te vinden. Niet iedereen is gezegend met een gelukkig en stabiel leven of achtergrond. Hier wil ik mij dan ook hard voor maken.

Waarom de lokale politiek?

Omdat ik geloof dat er nog meer winst te behalen valt in de ontwikkelingen van onze mooie gemeente Alphen aan den Rijn. Een stad of dorp is niet in een dag gebouwd. Het is net een plant die je altijd water moet geven, voor groei en ontwikkeling.

Nieuw Elan lijst 1, plek 9Reacties