arrow_back

Extra geld nodig voor het nieuwe clubgebouw van KV Tempo


Korfbalvereniging Tempo is toe aan een nieuw clubgebouw. De eerste paal hiervoor ging eind november de grond in. Nu blijkt echter dat de bouwkosten hoger uitvallen en worden de geplande energiemaatregelen wegbezuinigd. Daarom wil het college een extra financiële bijdrage doen.

Na veertig jaar met de kantine en kleedruimten te hebben gedaan, is de Alphense korfbalvereniging toe aan een nieuw gebouw. ‘’Het is hoog tijd dat de accommodatie gerenoveerd wordt’’, liet de penningmeester van KV Tempo eerder weten. Aangezien de kantine eigendom is van KV Tempo en de kleedruimten van de gemeente, worden de kosten voor het nieuwe clubgebouw verdeeld onder beide partijen.

De eerste paal voor het nieuwe clubgebouw ging op 30 november de grond in. Dit gebeurde onder toeziend oog van onder andere diverse ereleden van de korfbalvereniging en wethouder Gert-Jan Schotanus. De paal werd geslagen door Bas Turken, erelid en Ridder in de Orde van Oranje Nassau wegens zijn verdiensten voor de vereniging, en Finn Dittmar (3), het jongste jeugdlid van Tempo en zoon van een geslaagd Tempo huwelijk. ‘’Normaal wordt dit een feestpaal genoemd, maar wij kunnen dit wel een mijlpaal noemen’’, zo speechte Albert-Jan Vonk, voorzitter van KV Tempo.

Extra geld voor duurzaamheid

Het gaat om extra isolatie, het plaatsen van warmteterugwinning en zonnepanelen. Onderwaater Bouwkundig Ingenieursbureau B.V. heeft het ontwerp gemaakt voor het nieuwe clubgebouw, dat voldoet aan de duurzaamheidseisen van deze tijd. “De ‘schil’ zal volledig nieuw geïsoleerd worden. De daken zijn afgewerkt met een metalen toplaag in een passende, donkergrijze coating. Installaties worden vernieuwd en het dak van de kantine wordt voorzien van 36 zonnepanelen”, legde ontwerper Bart Jan Onderwaater eerder uit.

Tekst loopt door onder de foto

Tempo
Het ontwerp voor het nieuwe clubgebouw van KV Tempo. Foto: Onderwaater Bouwkundig Ingenieursbureau B.V.

De bouwkosten voor het nieuwe clubgebouw vallen echter hoger uit dan verwacht. “Het benodigde bedrag voor de renovatie is gebaseerd op een kostenraming van een bouwkostendeskundige en gemaakt in 2019. De daadwerkelijke kosten van de voorziene renovatie bleken bij de selectie van een aannemer (2020) echter aanmerkelijk hoger. Dit heeft geresulteerd in een bezuinigingsronde”, zo luidt de uitleg. Met het huidige bedrag dat KV Tempo tot hun beschikking heeft, moeten ze de geplande duurzaamheidsmaatregelen wegbezuinigen.

Om deze maatregelen toch te kunnen nemen, en zo een toekomstbestendig gebouw neer te zetten, heeft KV Tempo de gemeente om een extra bijdrage gevraagd. In totaal is hiervoor een bedrag van € 100.621 nodig. Het college heeft besloten om deze kosten te dekken, mede omdat de gemeente Alphen aan den Rijn ernaar streeft om in 2050 een energieneutrale gemeente te zijn. Dit onder andere vanuit Nu is het wachten op de goedkeuring van de gemeenteraad.



Reacties

Locatie