arrow_back

Geen 25 miljoen voor hefbrug Boskoop, wel 100 miljoen voor verkeersknelpunten


De VVD wilde 25 miljoen euro voor een nieuwe oeververbinding in Boskoop. Wethouder Kees van Velzen is dit niet van plan, omdat de provincie Zuid-Holland dit hoort te betalen. Wel wil Van Velzen 100 miljoen reserveren voor alle verkeersknelpunten in de gemeente.

Dat er iets moet gebeuren, is wel duidelijk. Nu de hefbrug in Boskoop ‘eruit ligt’ is de hele regio onthand. Om een tweede oeververbinding wordt al jaren gevraagd. zowel vanuit Boskoop als vanuit gemeente Alphen aan den Rijn. Dit kan een brug of een tunnel zijn.
De aanleg is echter de verantwoordelijkheid van de provincie Zuid-Holland. De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg van de toegangswegen.

25 miljoen
De Alphense VVD, gesteund door PvdA en WKB, wil nu een bedrag van 25 miljoen opzij zetten voor het financieren van een brug of tunnel. Wethouder Van Velzen is sterk tegen het reserveren van gemeentelijke gelden voor een provinciale brug. “Vanuit de emotie zeg je snel: ram er even een tunnel in. Maar dit is de verantwoordelijkheid van de provincie Zuid-Holland, zij moet geld reserveren.”

100 miljoen
Wat de wethouder wel van plan is, is een fonds voor de hele Alphense infrastructuur. “We hebben voor gemeentelijke wegen in de komende vijftien jaar tussen de 80 en 100 miljoen euro nodig. Daarom kom ik volgend jaar bij de behandeling van de begroting met een voorstel om een fonds in te stellen. Hierin reserveren we geld voor alle gemeentelijke knelpunten, ook in Boskoop.“

Besluiten
Tijdens de tijdens de raadsvergadering van donderdag 17 oktober werd de motie van de VVD voor de 25 miljoen euro door de gemeenteraad afgewezen. Een motie van het CDA om met voorrang verkeersknelpunten aan te pakken werd aangenomen. Deze motie ziet wethouder Van Velzen als steun voor zijn plan om 100 miljoen voor alle verkeersknelpunten te reserveren.



Reacties