arrow_back

Gemeente organiseert Woonconferentie


De Alphense woningmarkt dreigt over te koken. Stijgende woningprijzen, langere wachtrijen voor een sociale huurwoning en steeds minder mogelijkheden om snel woningen te bouwen.

Dit leidt tot verdringing op de woningmarkt. Wat kunnen we doen om op korte termijn de druk van de ketel te halen? De gemeente gaat hierover in gesprek met woningbouwcorporaties, huurders, bouwers, ontwikkelaars, marktpartijen en raadsleden  tijdens de Alphense Woonconferentie op 5 november van 17.00 tot 20.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Tijdens de conferentie presenteren we wat de gemeente doet om de druk van de ketel te halen. Maar we gaan vooral in gesprek met de aanwezigen. Wat zijn uw ideeën voor de woningmarkt? Hoe kunnen we met u samenwerken? De volgende thema’s komen aan bod:

  1. Elke woning moet raak zijn: de resterende ruimte voor woningbouw is beperkt. Ieder woningbouwplan moet daarom een schot in de roos zijn. Maar wat is echt nodig? Wat voor gemeente moet Alphen aan den Rijn zijn? En wat voor woningen hebben we dan nodig, voor wie?
  2. Versnellingslab: de druk op de woningmarkt loopt snel op. Dit vraagt om het snel toevoegen van woningen, maar projecten komen moeizaam op gang. Wat kunnen we doen om de woningproductie op korte termijn op te voeren?
  3. Pressure cooker: de sociale opgave: minder doorstroming, een groeiende doelgroep en steeds meer woningen die aan bijzondere doelgroepen worden toegewezen: de sociale woningmarkt kookt over. Woningen toevoegen kan maar beperkt, dus er zijn onorthodoxe maatregelen nodig. Denkt u mee? 

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich voor donderdag 1 november 2018 aanmelden door een e-mail te sturen.



Reacties