arrow_back

Gemeentelijke begroting voor komend jaar op de agenda


Eind oktober staat de begroting van de gemeente Alphen aan den Rijn op de agenda van de gemeenteraad. Ondanks de tekorten is er een enigszins positieve vibe, omdat de bijdrage van de Rijksoverheid hoger uit zal vallen dan gedacht. Dit is echter nog niet in de stukken verwerkt.

De gemeenteraad zal deze maand de Programmabegroting 2022 vaststellen. Wereldschokkend is deze begroting niet. Er wordt wel met budgetten geschoven, dit is volgens verwachting. Inmiddels is ook vanuit de Rijksoverheid de Septembercirculaire bij alle gemeenten in de brievenbus gevallen en dat pakt iets beter uit dan verwacht, maar dat is nog niet in deze Begroting terug te zien.

Met het vaststellen van de Programmabegroting geeft de raad toestemming voor de totale baten en lasten per programma, het overzicht algemene dekkingsmiddelen en het in de begroting opgenomen MeerjarenInvesteringsProgramma (MIP). Met de goedkeuring van het MIP stelt de raad tevens de voor deze investeringen benodigde investeringskredieten beschikbaar. Ook stelt de raad de in de begroting opgenomen verplichte paragrafen vast. Aldus portefeuillehouder Kees van Velzen.

Gemeenteraad
Deze maand is er een technische toelichting en er zijn debatten in de raadscommissie Financiën. De gemeenteraad spreekt over de Programmabegroting 2022 op donderdag 28 oktober en stelt deze vast. Dan zijn ook de Algemene Beschouwingen.



Reacties