arrow_back

Gemeenteraad staat vierkant achter Alphense horeca


Horecaondernemers verkeren in zwaar weer door de gedwongen coronasluitingen. Veel zaken hebben alternatieven ontwikkeld waarvoor ze steun nodig hebben van de gemeente. De hele gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft ‘ja’ gezegd tegen de horeca.

Aanleiding voor de steunbetuiging zijn verschillende alternatieven door horecaondernemers rond het Thorbeckeplein die minder worden gedoogd dan in het begin van de coronacrisis.
Horecaondernemers zoeken naar nieuwe verdienmodellen, zoals afhaalmaaltijden met of zonder marktkramen voor de deur en rondbrengen van maaltijden nu hun bedrijven door de noodgedwongen coronasluitingen erg veel inkomsten missen.
Werden kramen en bezorgauto’s in eerste instantie gedoogd, op dit moment lijkt het erop dat er steeds strenger wordt gehandhaafd. Dit ondanks beloften van de gemeente om de ondernemers te steunen waar dit kan.

Onder aanvoering van Anouk Noordermeer (VVD) is een motie door de gemeenteraad aangenomen om de horeca minder in de weg te zitten. Het gaat daarbij om tijdelijke vergunningen, ontheffingen en/of gedoogbesluite voor de periode van een jaar voor:

  • parkeren voor de deur voor bezorgactiviteiten
  • parkeren in het centrum
  • plaatsen van een marktkraam

Wethouder Gerard van As meldde dat hij al maanden bezig is met steunmaatregelen en dat hij graag met souplesse meewerkt aan initiatieven. Ook staat de wethouder open voor creatieve ideeën van horecaondernemers.

Hoewel de steun overduidelijk was tijdens de vergadering van donderdag 26 november, wilde Noordermeer graag dat alle aanwezige raadsleden deze ook zelf uitspraken. En zo geschiedde: de Alphense horeca kreeg van alle raadsleden een volmondig 'ja'.



Reacties