arrow_back

Gemeenteraad wil geen 5 miljoen bezuinigen


De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn wil geen 5 miljoen euro bezuinigen. In een motie van de PvdA werd gevraagd om een pakket structurele maatregelen om deze te kunnen beoordelen tijdens de behandeling van de begroting 2021. 

De gemeenteraad heeft een motie van de PvdA, opdracht aan burgemeester en wethouders, verworpen waarin wordt gevraagd om een pakket aan structurele bezuinigingsmaatregelen. Dit om de komende jaren degelijk financieel beleid te kunnen voeren.

De financiële situatie van Alphen aan den Rijn is nu goed, maar dat gaat veranderen. Het is erg onzeker hoeveel kosten de gemeente moet maken in het kader van de coronacrisis, en hoeveel hiervan door het Rijk wordt vergoed. Ook de geldelijke bijdragen van het Rijk staan onder druk, dit kan de komende jaren negatief uitpakken. Bovendien is nog helemaal niet duidelijk hoe groot de impact op het bedrijfsleven, verenigingen en inwoners is en hoeveel geld de gemeente hiervoor in moet zetten.

De motie is ingediend door de PvdA en werd gesteund door VVD, ChristenUnie, D66, GroenLinks, SP, SGP en DWB. Een meerderheid van Nieuw Elan, GroenLinks, SGP en BeterAlphen stemde tegen.

Update i.v.m. een fout in het artikel



Reacties