arrow_back

Gemeenteraad wil Tiny Houses in Alphen aan den Rijn


De complete Alphense gemeenteraad is het eens met een initiatiefvoorstel van Nieuw Elan, CDA en GroenLinks om in de gemeente Tiny Houses te bouwen. De doelgroep voor deze tijdelijke onderkomens zijn starters en alleenstaanden.

Het initiatiefvoorstel Tiny Houses staat donderdag 16 juli op de agenda van de gemeenteraad. De raad biedt het voorstel aan het college van burgemeester en wethouders aan om met wensen en bedenkingen naar de raad te reageren.

In het voorstel wordt een aantal lege bedrijfskavels genoemd die geschikt zijn voor de kleine prefab woningen: Hoorn bij Langenroode, Tankval bij Bakkerij Visser, Steekterpoort en Gnephoek-zuid. Deze locaties zijn eigendom van de gemeente. Tiny Houses mogen echter vanuit een bouwbesluit of bestemmingsplan, in de voorbeelden bedrijventerrein, niet worden geplaatst. In het voorstel wordt een mogelijkheid genoemd om dit wel toe te staan. Namelijk een omgevingsvergunning voor een termijn van tien jaar op een braakliggend terrein.

Daarnaast wil de gemeenteraad meer locaties in de hele gemeente tijdelijk bestemmen voor de bouw van Tiny Houses. Het is de bedoeling dat de doelgroep van starters en alleenstaanden hierbij wordt betrokken. De raad wil binnen een jaar een beleidsplan zien.



Reacties