arrow_back

Groot bedrag uit Steunfonds naar Theater Castellum


Het aantal toegewezen aanvragen voor financiële steun vanuit culturele, maatschappelijke en sport organisaties stijgt. Inmiddels zijn er ook aanvragen afgewezen, of is een aanzienlijk kleinere bijdrage verstrekt. Een groot bedrag van 3 ton gaat naar Theater Castellum.

De gemeente Alphen aan den Rijn is druk bezig met het verwerken van de aanvragen voor het Steunfonds voor lokale organisaties. Er is inmiddels ruim 9 ton toegewezen.

De grootste aanvrager is Theater Castellum dat de gevraagde bijdrage van 3 ton krijgt. Het gaat daarbij onder meer om bedragen die moeten worden betaald, omdat voorstellingen niet zijn doorgegaan. Parkvilla krijgt een deel van de aangevraagde subsidie, deze organisatie had voor het hele jaar aangevraagd en dat mag niet volgens de regels.

Buurtvoorzieningen VTC De Ridderhof en De Juffrouw voldoen aan de regels en krijgen een voorlopige bijdrage. Zo ook de Kledingbank Alphen en Rondvaarten Boskoop.

Tot de afgewezen aanvragen behoren voetbalclub Alphia en zwemclub AZC, in beide gevallen is niet aangetoond dat de club in de problemen komt door weggevallen inkomsten. Korfbalvereniging Tempo, de Alphense Schietvereniging en de Alphense Kinderboerderijen ontvangen wel een voorlopige subsidie.

Andere aanvragen zijn deels afgewezen, omdat het Steunfonds uitkeert over de periode tot en met juni of omdat de stukken niet of niet goed zijn aangeleverd. Sommige aanvragers willen steun tot het einde van het jaar, maar dat kan niet volgens de regels die gelden voor het Steunfonds.



Reacties