arrow_back

Handhavers houden actiedag en rijden niet op meldingen


Handhaving Alphen aan den Rijn houdt vandaag een actiedag. Dit betekent dat zij de hele dag geen meldingen rijden. De extra tijd die hierdoor vrijkomt, besteden ze aan andere zaken die de aandacht verdienen.  

Je bent ze vast wel eens tegengekomen, de boa’s van de gemeente Alphen aan den Rijn. Zij spelen een belangrijke rol bij de handhaving van de leefbaarheid en het aanpakken van ‘kleine ergernissen’ in de woonomgeving van Alphenaren. Reageren op meldingen die bij de gemeente binnenkomen maakt daar ook deel van uit, maar op vandaag, vrijdag 29 oktober, niet.

“Vandaag wordt er door toezicht en handhaving niet op meldingen gereden. Hierdoor komt er extra tijd vrij om aandacht te geven aan andere zaken”, laten de handhavers op Instagram weten. Wat gaan ze deze dag dan doen? Ze controleren bij scholen op parkeergedrag, bij het halen of brengen van de kinderen. Ook wordt er gecontroleerd op het foutief aanbieden van huishoudelijk afval en blauwe zone en foutief parkeren. Het laatste aandachtspunt is controle op weesfietsen en fietswrakken in. “Deze worden voorzien van een label.”Reacties