arrow_back

Het lijkt wel Kerst!


Het was zo’n twee weken na de afkondiging van een intelligente lockdown dat Sietze Peereboom merkte dat hij beduidend meer pakketten dan anders moest bezorgen. Sindsdien heeft hij het hartstikke druk, want mensen die niet meer naar de winkels kunnen, zijn dolblij dat hun bestellingen ook aan huis geleverd worden.  

“Je kunt de drukte van nu vergelijken met de gebruikelijke piek rondom Sinterklaas en Kerst. Mensen zijn veel thuis en dan is bezorgen een gemakkelijk alternatief. We zien bijvoorbeeld dat er veel meer gereedschap en andere klusattributen worden besteld. Pa heeft nu eindelijk tijd om het huis op te knappen en dat gebeurt dus ook. Aan de hoeveelheid speelgoed en computerbenodigdheden merk je ook dat de jeugd thuis zit en geamuseerd moet worden. Kleding en schoenen blijven populair, die vormen nog steeds de hoofdmoot van mijn vracht. 

De huidige richtlijn is dat we de pakketten voor de deur zetten, aanbellen en dan een stap terugdoen. Dat weerhoudt me er niet van om even een praatje te maken, hoor. Je merkt dat mensen soms een beetje uitgepraat raken met elkaar, en dan is het fijn als je even een ander gezicht ziet. Voor ons is het goed dat we onze klanten beter leren kennen. De contacten die je nu opbouwt, zijn handig voor straks, als de mensen weer aan het werk gaan. Dan nemen ze misschien toch wat gemakkelijker een pakketje aan voor de buren. 

Ik moet zeggen dat mensen in het algemeen wat vriendelijker zijn dan voorheen. Soms kreeg je niet eens een bedankje voordat de deur alweer werd dichtgegooid. Nu zien ze dat ze jongens zoals ik nodig hebben om hun spullen te krijgen en daarvoor spreken ze ook hun waardering uit. Je wordt eerder herkend en dat verbetert de relatie; komt er toch nog iets goeds voort uit deze rare situatie!”  



Reacties