arrow_back

‘Het Magazijn’ op De Werf wordt straks onder meer een bedrijfsverzamelpand


Het voormalige magazijn op De Werf in Alphen aan den Rijn wordt gesloopt en volledig opnieuw opgebouwd. Nieuwe eigenaar Nova Bootservice gaat het nieuwe pand onder andere gebruiken als bedrijfsverzamelpand voor diverse (kleinschalige) bedrijven.

Nova Bootservice, gespecialiseerd in het vervaardigen, ombouwen en onderhouden en verkopen van (elektrische) sloepen, heeft het voormalige magazijn op De Werf gekocht. Vrijdag vond de feestelijke ondertekening van de koopakte plaats, in het bijzijn van wethouder Gerard van As, Floris Röling en Rutger van Oosterhout namens Nova Bootservice. Dit vormde het startschot voor de verdere ontwikkeling en realisatie van de nieuwbouw.

Bedrijfsverzamelpand

Als het pand straks gesloopt en weer volledig opgebouwd is, gebruiken ze het niet alleen voor hun eigen activiteiten, maar ook als bedrijfsverzamelpand. Hiermee bieden ze ruimte aan diverse (kleinschalige) bedrijven. Een goed voorbeeld van kansen bieden aan startende ondernemers op De Werf, vindt wethouder Gerard van As.

“Deze jonge ondernemers hebben Nova Bootservice hier de afgelopen jaren ontwikkeld tot een succesvol bedrijf. Dit is precies waar de Werf voor bedoeld is. Bovendien dragen de watersportgerichte bedrijfsactiviteiten bij aan het verlevendigen van de haven. Deze is van een in onbruik geraakte bedrijfshaven de laatste jaren getransformeerd naar een levendige stadshaven.”

De Werf

Gemeente Alphen aan den Rijn transformeert Rijnhaven-Oost naar een gebied waar gewoond en gewerkt wordt en waarbij de haven weer van de stad is. “Een aantal jaar geleden is de voormalige locatie van Biesterfeld verworven omdat dit bedrijf de transformatie-ambitie belemmerde. De locatie Biesterfeld, nu De Werf genoemd, is onder andere bedoeld voor bedrijven die invulling geven aan ‘de haven van de stad’ maken. Bedrijven die zich op De Werf willen vestigen worden beoordeeld op de kansen voor onderlinge samenwerking en vernieuwend ondernemerschap.”



Reacties