arrow_back

Het nieuws van week 32 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht


Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van Wereldrecordpoging langste Harder Styles DJ marathon en jonge vogeltjes tot alcohol achter het stuur en de opening van het informatiecentrum De Aarhof. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Meer dan 200 Harder Styles DJ’s hebben tien dagen lang non-stop live opgetreden tijdens de langste Harder Styles DJ-Marathon Livestream van de wereld. De experts van Guinness World Records moeten gaan oordelen of de recordpoging ook daadwerkelijk gelukt is, maar daarvoor moeten ze eerst de hele livestream van 244 uur terugkijken.

De afgelopen paar weken zijn er wel veertig jonge vogels uit het ei gekropen bij Stichting Vogelpark Avifauna. ''Super om nu een wandeling door de Cuba volière te maken!''

Vanaf vrijdag 13 augustus is het informatiecentrum in De Aarhof geopend voor iedereen met vragen en ideeën voor de modernisering van het winkelcentrum. Het voormalige pand van Esprit is ingericht als huiskamer om op een laagdrempelige manier ideeën en informatie uit te wisselen die verband houden met de toekomst van het centrum.

 

Zomer

Het zomerse weer bleef nog even uit in Alphen. In korte tijd viel aardig wat regen, maar woensdag maakte de regenwolken plaats voor het zonnetje. Donderdag was de warmste dag van de week, toen liepen de temperatuur op tot 23 graden.

Vanaf dinsdag 10 augustus is het verboden om te zwemmen in de Rijnhaven. ‘’Zwemmen mag hier niet, omdat het een haven is. Let hier op als je daar komt chillen’’, aldus de wijkagenten van Alphen West.

Calamiteiten

Op maandagmiddag 9 augustus is er in een garagebox aan de Doornenburg in Alphen aan den Rijn brand ontstaan. De oorzaak van de brand was de accu een elektrische step. De brandweer heeft de step ondergedompeld in de sloot om erger te voorkomen.

Afgelopen weekend heeft Politie Basisteam Alphen aan den Rijn meerdere bestuurders bekeurd voor rijden onder invloed. Twee bestuurders kunnen een proces-verbaal tegemoet zien en van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.

Maandagmiddag 9 augustus rond 14.00 uur heeft een licht getinte man in een grijze auto, een 13-jarig meisje aangesproken of zij met hem meeging. Dit gebeurde in de Ruisdaelstraat op de hoek van de Frans Halsstraat in Alphen.

Afgelopen week zijn er drie personenauto's gestolen in Kerk en Zanen. De politie roept getuigen op: ''Mocht u bijzonderheden of beelden van verdachte personen hebben horen wij dit graag.''

Op woensdagmiddag 11 augustus heeft er een ongeval plaatsgevonden op de N207. Bij het ongeval zijn vier voertuigen op elkaar gebotst. Het rijbewijs van de veroorzaker is ingevorderd.

Op vrijdagochtend 13 augustus heeft de politie een inval gedaan in een bedrijfspand aan de Ondernemingsweg in Alphen. Daar troffen zij een hennepkwekerij aan met 2.500 planten.

Sport

De jonge Alphense sporter Sem Spruit wist afgelopen weekeinde in Rotterdam maar liefst twee Nederlandse titels op zijn naam te schrijven. Op de derde afstand, de 100 meter sprint, werd Sem tweede!

Elke maand kiest de huidige ambassadeur voor de #Altijdfit campagne een opvolger. Remco Pielstroom heeft het stokje doorgegeven aan Adriaan Verheul.

Overig

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan een prachtig tuinhuis in de bewonerstuin van Verpleeghuis Oudshoorn. Het ‘t van Trigt – van Kessel tuinhuis is deze week officieel geopend.

Oasen start met fietsroutes in het Groene Hart om te laten zien waar zij hun drinkwater maken. Ook in Alphen komt er een speciale fietsroute langs de verschillende drinkwatertappunten.

 



Reacties