arrow_back

Kinderopvangtoeslagen affaire treft ook Alphense gezinnen


Ook in de gemeente Alphen aan den Rijn zijn er slachtoffers van de kinderopvangtoeslagen affaire. Dit laat de SP-fractie weten in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

De SP-fractie heeft de afgelopen tijd signalen gekregen dat er ook in de gemeente Alphen aan den Rijn slachtoffers zijn van de kinderopvangtoeslagen affaire. Omdat hier veel leed mee gepaard gaat, wil de SP dat dit zo snel mogelijk wordt opgepakt. Ook is de SP van mening dat de gemeente ook hiervoor een zorgtaak draagt. Daarom heeft de fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Enorme impact
SP-fractievoorzitter Iris van de Kolk: “De kinderopvangtoeslagen affaire heeft een enorme impact, ook op persoonlijk niveau, en nu blijkt dit ook het geval te zijn bij inwoners uit Alphen aan den Rijn. Daarom willen wij weten in hoeverre dit in beeld is bij de gemeente en wat er nog nodig is om de slachtoffers hiervan te helpen. We zijn het aan hen verplicht alles op alles te zetten!”

Op landelijk niveau is er veel te doen rondom de kinderopvangtoeslagen affaire, maar wat betreft de SP gaat de oplossing verder dan alleen erkenning. “Denk hierbij aan gezinsondersteuning, een vaste verblijfplaats die hen niet verder de schulden in helpt en directe toegang tot de hulp van maatschappelijke partners. Maar het allerbelangrijkste is nog wel dat deze gezinnen gehoord willen worden. Laten we aan die wens gaan voldoen”, aldus Van de Kolk.



Reacties

Locatie