arrow_back

Kom naar onze informatieavond om advies te krijgen over maatregelen die u kunt nemen voor energiebesparing en verduurzamen van uw woning


Kom naar onze informatieavond om advies te krijgen over maatregelen die u kunt nemen voor energiebesparing en verduurzamen van uw woning

Wanneer en waar?

Donderdag 30 januari in Pleyn68 , Rijndijk 92 te Hazerswoude-Rijndijk (Groenendijk)

Dinsdag 4 februari in de Ridderhof, Ari Hogenespad 1 te Koudekerk

 

 

Er gaat de komende jaren van alles op ons af komen op het gebied van energiegebruik. We gaan over een aantal jaren van het aardgas af en op de nog wat langere termijn gaan alle fossiele brandstoffen in de ban. We moeten gebruik gaan maken van andere energiebronnen en – ook niet onbelangrijk – we moeten ons energiegebruik behoorlijk verminderen.

 

Voor een deel gaat het om ontwikkelingen die gewoon over ons heen komen. Zo is de gemeente nu bezig om heel gedetailleerd in kaart te brengen op welke manier we onze woning in de toekomst het best kunnen verwarmen. Gaan we al dan niet collectief aan de warmtepomp? Krijgen we een aansluiting op een grootschalig warmtenetwerk? Of komt er over een jaar of tien misschien waterstofgas uit de oude gaskraan? Voorlopig is dat nog even afwachten.

 

Bij andere zaken hoeven we niet af te wachten waar de overheid mee komt. Heel goed isoleren en kieren dichten, of zonnepanelen plaatsen – het zijn zaken die iedere huiseigenaar gewoon zelf op kan pakken en waar woningbouwvereniging Habeko ook al druk mee bezig is. Energiebesparende maatregelen verhogen het wooncomfort en besparen bovendien geld.

 

In een poging een beetje duidelijkheid te scheppen over wat er op dit moment allemaal speelt op dit gebied, beleggen de dorpsoverleggen van Hazerswoude-Rijndijk en van Koudekerk aan den Rijn op twee locaties een avond over duurzaamheid en met name over energiebesparingsmaatregelen, die u kunt nemen. Donderdag 30 januari zijn we in Pleijn68 in de Groenendijk. Een week later op dinsdag 4 februari wordt de bijeenkomst herhaald in de Ridderhof in Koudekerk aan den Rijn.  U kunt zelf kiezen.

 

Op beide bijeenkomsten geven mensen van de gemeente uitleg over waar de overheid mee bezig is, wat inwoners zelf kunnen doen en hoe het Duurzaam Bouwloket van de gemeente U daarbij kan helpen. Veel praktijk en weinig theorie. Directeur Martin Bogerd van Habeko vertelt waar de woningbouwvereniging Habeko mee bezig is. Ook zal Ferd Schelleman van de energie coöperatie “Energiek Alphen aan den Rijn” informatie geven over collectieve opwekking van energie (o.a. over de zogenaamde postcoderoos projecten) met zonnepanelen. Ook zal hij uitleggen hoe energiecoaches woningeigenaren kunnen adviseren en helpen bij het nemen van maatregelen voor energiebesparing. Op deze avonden kunnen woningeigenaren hun woning aanmelden als referentiewoning voor een gratis energiescan. Bij de vervolgbijeenkomst later in het jaar, krijgt u te horen wat de energiescans van deze woningen opgeleverd hebben en hoe u daar zelf uw voordeel mee kan doen. .

 

Beide bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur.

 

Organisatie:

De gezamenlijke dorpsoverleggen Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk in samenwerking met Habeko en de gemeente Alphen aan den Rijn.

 



Reacties

Locatie