arrow_back

Kritiek op ambtenaren schiet wethouder in verkeerde keelgat


Wethouder Kees van Velzen heeft alle begrip voor de moeite die een aantal organisaties heeft met het nieuwe buurthuisbeleid. Dat zij melden dat er geen overleg mogelijk is met ambtenaren, is echter pertinent niet waar. Aldus Van Velzen.

Verschillende organisaties die actief zijn in, vooral de kleine, buurthuizen zijn boos op de gemeente Alphen aan den Rijn. Zij zijn niet blij met het nieuwe beleid rond de buurt- en wijkcentra. En: zij melden dat ambtenaren niet in overleg gaan.

Wethouder Kees van Velzen bestrijdt dit: "Ik heb de logboeken erop nageslagen en ik kan melden dat dit niet klopt. Met alle organisaties is minimaal drie keer telefonisch contact opgenomen om een afspraak te maken. Een aantal organisaties wil echter geen contact met de gemeente voordat de gemeenteraad een uitspraak heeft gedaan."

De gemeenteraad zal tijdens de raadsvergadering van 16 juli het nieuwe beleid rond de buurthuizen en wijkcentra goedkeuren, daarna komen er geen wijzigingen meer. Dat bleek donderdag 2 juli tijdens een commissievergadering. Vrijwel alle politieke partijen zijn akkoord.



Reacties