arrow_back

Meningsverschil met provincie over woningbouw


Wethouder Gerard van As is het niet eens met het standpunt van de provincie Zuid-Holland over de woningbouw in Alphen-Stad. De hele gang van zaken rond de woningbouw wordt in mei met de gemeenteraadsleden besproken.

Naar aanleiding van de brief van de provincie Zuid-Holland, er mag geen woningbouw in Noordrand en Gnephoek, wil D66 weten hoe het zit. Zo zijn de cijfers van de provincie anders dan die van de gemeente. Heeft de provincie een ander standpunt dan de gemeente over bebouwen van de Noordrand en de Gnephoek. En: de provincie wil sterk inbreiden. De vraag is nu of dat wel kan.

Wethouder Gerard van As meldt aan de gemeenteraad op donderdag 23 april dat hij van mening verschilt met gedeputeerde Anne Koning. "We zijn met elkaar in gesprek", aldus de wethouder. "Maar wij zijn het niet eens met de keuzes van de provincie voor Alphen-Stad. Er wordt te veel verdicht, er is te weinig ruimte voor parkeren en er verdwijnt te veel groen als we doen wat de provincie wil."

Van As zal voor de bespreking van de brief van de provincie het een en ander voor de gemeenteraad op papier zetten. De raadscommissie vergadert op 7 mei digitaal over deze brief.



Reacties