arrow_back

Minibieb in de Barentszstraat geopend in het bijzijn van wethouder Erik van Zuylen


Alphen heeft al aardig wat minibiebs. Op woensdag 21 april opende een nieuwe minibieb in de Barentszstraat in Alphen. In het bijzijn van wethouder Erik van Zuylen werd de minibieb officieel geopend.

Een minibieb begint bij twee dingen: de boeken en een kast. Sommige Alphenaren bouwen de kast zelf, anderen gebruiken een tweedehands kastje. Alle minibiebs staan gevuld met boeken. In wijken waar veel kinderen wonen zijn veel kinderboeken in de minibiebs terug te vinden, maar er zijn ook meerdere minibiebs waar boeken voor volwassenen in staan. Bij de minibiebs kun je eenvoudig en gratis boeken lenen die je vervolgens thuis op je gemak kunt lezen. Je kunt er ook zelf boeken in leggen, die anderen vervolgens weer kunnen lenen en ruilen.

Alphen telt al enkele tientallen van deze minibiebs en er komen er nog altijd meer bij. Recentelijk werd er nog een minibieb aan de Sterrenlaan geopend, waar je zowel terecht kunt voor boeken als voor speelgoed. Afgelopen week is er opnieuw een mininbieb geopend in de Barentszstraat. Het initiatief voor de minibieb op deze locatie komt van Kylian (11 jaar) en Yvar (9 jaar). Zij hebben de minibieb ook zelf ontworpen en geverfd. Op woensdag 21 april was het moment daar dat de minibieb officieel werd geopend. Ook wethouder Erik van Zuylen was hierbij aanwezig. Samen met de initiatiefnemers opende hij de minibieb. De minibieb is tevens een kinderzwerfboekenstation.



Reacties