arrow_back

Nieuw Elan is er voor alle inwoners


Het uitgangspunt bij alle besluiten in de gemeenteraad is voor Nieuw Elan altijd: wat is goed voor de gemeente Alphen aan den Rijn? Dit geldt voor de raadsleden van Nieuw Elan en dit geldt voor de wethouders van Nieuw Elan. De mening van inwoners, organisaties en ondernemers telt daarbij zwaar mee.
 
Nieuw Elan is sinds de oprichting van de partij aan het werk om inwoners meer zeggenschap te geven over hun eigen leven, hun eigen omgeving en hun eigen welzijn. Dat is hét kenmerk van volksvertegenwoordiging. Belangrijk daarbij is het faciliteren vanuit de gemeente Alphen aan den Rijn, oftewel: de gemeente moet zaken mogelijk maken in plaats van zaken opleggen.
 
Als grootste partij in de Alphense gemeenteraad telt de mening van Nieuw Elan. Omdat de mening van de inwoners daarbij zwaar weegt, betekent dit veel invloed op het besturen van de gemeente door inwoners. Dat betekent overigens niet dat iedereen zomaar zijn of haar zin kan krijgen. De gemeenteraad moet altijd afwegen wat het beste is voor alle inwoners, organisaties en ondernemers en wat het beste is voor de hele gemeente.
 
De wethouders
 
Nieuw Elan levert twee wethouders en wil dat minimaal blijven doen. Gerard van As is vooral bekend als wethouder wonen, terwijl Gert-Jan Schotanus naam maakt met zijn inzet voor sport en vitaliteit. Wonen en vitaliteit. Het kan bijna niet belangrijker. Voor alle inwoners geldt dat een goede woning en een goede gezondheid hand in hand gaan met een fijn leven.
 
Tussen de mensen
 
Zoals de wethouders regelmatig in Alphen aan den Rijn gewoon op straat rondlopen, zo zijn alle raadsleden gemakkelijk benaderbaar. En, de dames en heren politici zijn in alle sectoren en in alle lagen van de lokale maatschappij te vinden. Zomaar een paar voorbeelden:
• Ondernemersnetwerken? Daar is Gerard van As.
• Sportevenementen en dan ook nog zelf deelnemen? Daar is Gert-Jan Schotanus.
• Jongeren en horeca? Daar is Evon Zevenbergen.
• Sociale activering en vrouwen? Daar is Fatima Achahboun.
• Belangen van dorpen? Daar is Peter Versteeg.
• Dierenwelzijn? Daar is Robert Blom.
 
Toekomst
 
Natuurlijk is het prettig voor een grote lokale partij dat de mensen in de politiek ook op straat bekend zijn en aanspreekpunt zijn voor hun achterban. Juist omdat Nieuw Elan ‘met de poten in de klei’ staat, weet de partij wat er in de staat, de buurt en het dorp speelt. Dat is bij een goede visie op de toekomst heel belangrijk. Wat wil je als politieke partij bereiken in de nabije en in de verre toekomst voor de inwoners?
Het antwoord is niet moeilijk: meer werk, meer betaalbare woningen, betere bereikbaarheid, beter sociaal beleid, betere zorg en meer inspraak. Kortom: een beter leven voor iedereen. Niet omdat het in Alphen aan den Rijn slecht gaat, maar juist om de aantrekkelijke veilige en blije gemeente te blijven die we al jaren zijn!


Reacties

Locatie