arrow_back

Nieuw Elan viert 10-jarig bestaan


Maandag 23 september bestaat Nieuw Elan 10 jaar. Met de politiek ervaren Gerard van As als kartrekker, werd in 2009 een lokale politiek partij opgericht. Een decennium later is de partij de grootste in Alphense gemeenteraad en heeft zij 2 wethouders in het college.

Naast Gerard van As is Gertjan Schotanus wethouder. De raadsfractie wordt geleid door André de Jeu.

De partij is populair geworden door veel contacten onder de bevolking en door het succesvol aanpakken van een aantal problemen binnen de gemeente. Het jarenlang stagnerende stadsvernieuwing aan de Lage Zijde werd door van As vlotgetrokken. Vriend en vijand zijn het er over eens dat daar een fraai stukje Alphen is ontstaan. Als eerste heeft de partij de huidige krapte op de huizenmarkt aangekaart en daarin ook een aantal stappen genomen.

Zoals alle partijen kende Nieuw Elan ook wat personele problemen, zoals het vertrek van raadslid Bontekoe, die een eigen lijst begon, maar verder is de partij toch opvallend stabiel. De nog relatief jonge organisatie kan bogen op het grootste ledenbestand van alle partijen in Alphen, wat mogelijk ook heeft bijgedragen aan het succes. de samenwerking met andere partijen kent nauwelijks of geen strubbelingen. 

Op woensdag 25 september 2019 is er feestavond voor de leden in restaurant Daan. 

Foto: de avond waarop Nieuw Elan de grootste partij werd en gefeliciteerd werd door de andere winnaar Groen Links. 



Reacties

Locatie