arrow_back

Nieuw Van der Valk Hotel loopt forse vertraging op


Het geplande hotel langs de N11 bij de Goudse Schans van het Van der Valk concern had er al moeten staan, maar het heeft onder meer door de covid-crisis vertraging opgelopen. Nu is er echter schot in de zaak en de plannen komen in het eerste kwartaal van volgend jaar naar de gemeenteraad. Aldus wethouder Gerard van As.

Sinds het bekendmaken van de plannen van Van der Valk voor een hotel in Alphen aan den Rijn in 2018 is er weinig vooruitgang. In 2019 werd wel het koopcontract getekend. En daarna was er een oorverdovende stilte. Ondertussen dringt het bedrijfsleven steeds harder aan op een hotel en wil ook de toeristische sector weten of er eindelijk iets gaat gebeuren. Vandaar dat Gert van der Ham (D66) donderdagavond 14 oktober vragen stelde in de gemeenteraadsvergadering.

De vertraging is, gelukkig, niet helemaal aan de crisis van de afgelopen anderhalf jaar te wijten. "Er is een wijziging in de plannen. Het hotel zou op een eiland komen, maar het moet groter worden en dus is er een groter kavel aangekocht", meldt Van As. En nee, er komt geen tweede hotel van een andere initiatiefnemer.

"Het ontwerp bestemmingsplan is afgelopen week aangeleverd. We denken dat in het eerste kwartaal van 2022 de besluitvormig volgt. En de start van de bouw verwachten we eind volgend jaar of begin 2023."



Reacties