arrow_back

Petra vertelt over Internationale Vrouwendag!


Afgelopen zondag was ik uitgenodigd voor een politiek debat in verband met Internationale Vrouwendag georganiseerd door de werkgroep SAVA (lekker cultureel) en was ik uitgenodigd door mijn damesclubje Vrouwen Netwerk Rijnstreek (lekker lokaal) en vanavond is er en etentje in kasteel Montfoort met Topvrouwen Nederland. Georganiseerd door topvrouw Carmen Breedveld die een heel mooi boek heeft geschreven “Het geheim van het old boys netwerk”.  Zeker een aanrader om die eens te lezen!! Ik vind het super knap dat deze organisaties op zo een korte termijn, 2 weken was er nog niks mogelijk, zulke mooie events weten te organiseren voor zo een belangrijke dag.

Ik vind Internationale Vrouwendag erg belangrijk, omdat genderdiscriminatie gewoon nog bestaat, dan is de repliek vaak: 'Het is hier toch zo slecht niet, je hoeft je zo niet zo geëmancipeerd te doen'.

Natuurlijk is er al veel gerealiseerd. Ik kan hier in Alphen aan de Rijn mijn dromen en ambities najagen en heb het als vrouw zeker goed. Maar het is niet omdat er vandaag al veel gerealiseerd is, dat we er al zijn. Of dat onze verworven rechten een blijvende garantie zijn. Het is ook niet omdat het hier goed gaat, dat er elders in de wereld geen problemen meer zijn. Voor mij hoeft de discussie rond gender niet steeds over quota en het glazen plafond te gaan. Daar liggen jonge ambitieuze  vrouwen niet meteen over wakker. Ze liggen wel wakker van het klimaat, abortus en seksueel geweld. Ik denk dat het belangrijk is om over die dingen te durven spreken. Zeker in deze tijd.

We moeten durven aanhalen wat niet goed gaat, durven verdedigen wat we hebben, durven kijken naar het buitenland en een einde maken aan zaken zoals genitale verminking en vrouwenhandel.

‘Internationale Vrouwendag’ is daarvoor van cruciaal belang. Het is een dag om stil te staan bij zichtbare en onzichtbare ongelijkheid. Mijn wens is sowieso dat er meer vrouwen zich bezig gaan houden met de politiek. Als je deze ambities hebt kom gerust eens praten. Verder hebben we ons stemrecht waar in het verleden hard voor is gevochten. Dus ga sowieso naar de stembus.

Ik zou het leuk vinden als je op mij stemt, maar nog veel belangrijker is dat je de keuze maakt die bij jou past en wat goed voelt (zal ook wel een vrouwen dingetje zijn). Maar gebruik als vrouw je invloed.Reacties

Locatie