arrow_back

Pre-mantelzorg in Alphen vanaf heden mogelijk dankzij motie CDA


Het wordt mogelijk om van tevoren een vergunning aan te vragen voor een kleine woning of bijvoorbeeld een woonkeet met als doel in de toekomst mantelzorg te verrichten. In 2021 diende Marjon Verkleij hier namens het CDA Alphen aan den Rijn een motie voor in.

Met het besluit van afgelopen week wordt het komende twee jaar gemakkelijker en overzichtelijker om tijdig en woonkeet of kleine woning als onderkomst voor de mantelzorger te realiseren. Na deze periode wordt de pilot geëvalueerd en bij succes verlengd. 

De CDA-fractie is blij dat er iets met haar motie is gedaan en het in de toekomst laagdrempeliger wordt om mantelzorg te verlenen - zonder dat daar ter zijner tijd veel regels en vergunningen bij komen kijken. Het CDA Alphen aan den Rijn gelooft dat de kracht van de samenleving ligt in het omkijken en zorgen voor elkaar, want samen leven doet je niet alleen. Deze motie is een mooi voorbeeld hoe dit invulling te geven.  

Heb je ook iets waar je tegenaan loopt of wil je jouw zorgen delen, kom een keer naar de maandelijkse inloopavond van de fractie of stuur CDA Alphen aan den Rijn een bericht op Facebook!Reacties

Locatie