arrow_back

Primeur met PostNL-zelfservicepunt bij Haasbeek Herenhof gaat tweede testfase in


Eind november werd een test gestart bij Haasbeek Herenhof met een PostNL-zelfservicepunt. Een primeur, want zij zijn het enige PostNL-punt in Nederland die dit nieuwe systeem test. De eerste testfase beviel PostNL zo goed, dat de tweede testfase deze maand start.

De eerste testfase met het PostNL-zelfservicepunt is goed bevallen. Daarom gaat deze maand de tweede testfase van het zelfservicepunt bij Haasbeek Herenhof van start. Door slimme technieken met slimme camera's kun je daar zelf je pakket pakken. Je hoeft dus niet meer in de rij te staan. Tijdens deze tweede testfase scan je zelf je pakket bij het weggaan.

Hoe werkt het?

In de webwinkel kies je voor afleveren bij het PostNL-punt Haasbeek Herenhof ‘zelfservice testlocatie’. Je ontvangt dan een bericht dat je pakket klaarligt bij het PostNL-punt. Als je daar dan naar binnen gaat, gaat de deur achter je dicht en haal je met je afhaalbewijs en ID zelf je pakket van de groen opgelichte plank. Nieuw bij deze tweede testfase is dat je zelf je pakket bij de deur scant. “De techniek zorgt voor een laatste controle en dan gaat de deur weer open”, legt PostNL uit.  

Testlocatie

Het project zit nog altijd in de testfase dus het zelfservicepunt is nog steeds een proef, maar wel met een volwaardig zelfservicepunt waar je pakketten op kunt halen. “Na deze tweede testfase verzamelen we alle feedback en gaan we deze verwerken. Zo zorgen we samen voor nog meer gemak bij het ophalen van je pakket.”

Privacy

Tijdens deze test worden camerabeelden ingezet voor het uitreiken van pakketten. Camera’s volgen de pakketten en je beweging in de ruimte. Ook worden je persoonsgegevens verwerkt, zodat je zeker weet dat jij alleen je eigen pakket kunt ophalen. Wil je niet dat de camerabeelden worden verwerkt? Dan pakt de PostNL-medewerker je pakket voor je. Er is tijdens de testperiode namelijk altijd iemand van PostNL aanwezig om je te helpen.



Reacties