arrow_back

Proef met innovatieve e-bikestallingen ook in Alphen


Van hot naar her door het Groene Hart of andere mooie gebieden in de buurt. Het liefst fiets je ellenlange afstanden op je vertrouwde e-bike. Maar waar stal je zo’n fiets? Dat kan in de innovatieve e-bikestalling bij het Ecopark in Alphen.

De komst van de innovatieve e-bikestalling maakt onderdeel uit van een proef van de provincie Zuid-Holland. Er zijn tien locaties uitgekozen waar deze fietsenstalling komt te staan. De provincie Zuid-Holland is hiervoor een samenwerking aangegaan met de gemeenten Alphen aan den Rijn, Rijswijk, Papendrecht, Brielle en Lisse.

E-bikes vullen de laatste jaren steeds vaker het straatbeeld. De provincie Zuid-Holland ziet dit als een positieve verandering. Fietsen is niet alleen goed voor de bereikbaarheid, maar ook voor de gezondheid en het milieu. Maar waar elektrische auto’s op steeds meer openbare plekken kunnen opladen, is het voor een e-bikegebruiker soms nog zoeken naar een handige én veilige plek. Met het realiseren van deze fietsenstallingen hoopt de provincie dat het nog aantrekkelijker wordt om de fiets te pakken in plaats van andere vervoersmiddelen die meer schade aan het milieu aanrichten. 

Innovatieve e-bikestalling in Alphen 

In Zuid-Holland worden tien innovatieve e-bikestallingen geplaatst. Hier kan je je e-bike veilig stallen en opladen. Dankzij de zonnepanelen op de fietsenstalling is dit volledig energieneutraal. Voor wie er met dit lekkere weer al op uit is gegaan met de fiets, was het misschien al opgevallen. In onze gemeente zijn drie locaties uitgekozen voor de fietsenstallingen: bij het Ecopark aan de Limeslus 5 en in Boskoop op de Sportlaan en Parklaan.

Veilig je fiets stallen 

De e-bike kan veilig gestald worden: de rekken kunnen niet gekraakt worden en met een smartphone of contactloze pas, zoals een OV-chipkaart, geopend en vergrendeld worden. De innovatieve fietsenstalling wekt zijn eigen energie op met zonnepanelen in het dak zodat de gestalde e-bike gratis opgeladen wordt.Reacties