arrow_back

Realisatie nieuw schoolgebouw Scala College aan Henry Dunantweg weer een stap dichterbij


De samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van het nieuwbouwproject van het Scala College in Alphen aan den Rijn is getekend. Hiermee is de komst van het nieuwe schoolgebouw weer een stap dichterbij.

De overeenkomst is getekend door Frank de Wit, voorzitter college van bestuur van het Scala College & Coenecoop College, Martijn du Prie, directeur van Du Prie Bouw en Ontwikkeling, en de heren Berendsen en Van Maren, Homij Technische Installaties.

Nieuwbouw

De nieuwbouw aan de Henry Dunantweg dient ter vervanging van het schoolgebouw aan de Diamantstraat. In juli van dit jaar is begonnen met de sloop van het oude gebouw van Scope Scholengroep, de oude Topmavo. In november kan worden gestart met de bouw van het schoolgebouw van het Scala College, waar de bovenbouwklassen vmbo en havo vanaf 2023 hun lessen zullen gaan krijgen.

Het gebouw zal bestaan uit verschillende secties waar de diverse groepen hun eigen domein hebben. Het onderwijs is kleinschalig en gericht op persoonlijke begeleiding. Bovendien kan ook invulling gegeven worden aan de sportidentiteit van de school door een nieuwe sporthal. Het moet het schoolgebouw voor de toekomst worden, voor én door leerlingen.

Tekst loopt door onder de afbeelding

artist-impression-scala-college-nieuw-schoolgebouw-2.png

Lange voorbereiding

Frank de Wit is erg blij dat de nieuwbouw van start gaat: “Na een lange voorbereiding is het erg belangrijk dat er gestart gaat worden met de bouw van ons schoolgebouw. Ik ben blij dat we uitstekend onderwijs op maat mogen organiseren voor onze leerlingen. De vestiging aan de Diamantstraat is ruim 50 jaar oud en wij willen graag onderwijs verzorgen in een eigentijds en energievriendelijk gebouw."

De Wit vervolgt: "Wij streven naar een organisatie die samenwerking tussen leerlingen en medewerkers stimuleert en faciliteert om het onderwijs nog beter te maken. Het Scala College is een enorme fijne school waar iedereen zich veilig voelt en gezien wordt. Een nieuw schoolgebouw zorgt ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst.”

Tekst loopt door onder de afbeelding

artist-impression-scala-college-nieuw-schoolgebouw.PNG

Modern en toekomstbestendig

Ook Martijn du Prie is erg blij met dit project. “Wij zijn zeer vereerd dat wij geselecteerd zijn om ook deze school in Alphen te mogen realiseren. Het is een prachtige uitdaging om de nieuwbouw te integreren met een deel van het oude gebouw. Wij zien uit naar de prettige samenwerking met als einddoel weer een fantastische nieuwe school in Alphen voor de leerlingen.”

Raymond Pet is samen met Ezra Meijer directeur van het Scala College. “Leerlingen in onze huidige eerste klas worden de eerste gebruikers van het nieuwe gebouw. We kijken er erg naar uit om in 2023 onze collega’s en onze leerlingen te ontvangen in een modern, toekomstgericht gebouw.”

De afgelopen jaren hebben leerlingen en docenten meegedacht over de inrichting en ontwerp van het nieuwe gebouw. Op deze wijze is een beroep gedaan op de deskundigheid, toewijding en gedrevenheid van medewerkers en leerlingen van de school. De missie van de school ‘breed aanbod aan uitstekend, boeiend openbaar voortgezet onderwijs in het Groene Hart in veilige en fijne scholen’ kan het Scala College hiermee gaan waarmaken.

Op de foto van de ondertekening v.l.n.r.: John van Maren, Erwin Berendsen, Frank de Wit en Martijn du Prie.

artist-impression-scala-college-nieuw-schoolgebouw-3.PNGReacties

Locatie