arrow_back

SamenhuiS deelt op verschillende plekken in Alphen witte rozen uit op Wereldkankerdag


Donderdag 4 februari was het Wereldkankerdag. Ieder jaar delen de vrijwilligers van SamenhuiS witte rozen uit op verschillende locaties in Alphen. Dit jaar ging dat door corona iets anders. In totaal kregen 280 mensen die geraakt zijn door kanker een witte roos overhandigd.

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. Het is inmiddels een traditie dat Samenhuis op Wereldkankerdag in de hal van Alrijne Ziekenhuis in Alphen witte rozen uitdeelt aan mensen die geraakt zijn door kanker. Dit om hen een hart onder de riem te steken.

Door de coronamaatregelen moest er dit jaar een alternatief worden bedacht. De vrijwilligers van het SamenhuiS brachten de rozen daarom naar de locaties van Alrijne Ziekenhuis. Daar werden de rozen verdeeld over negen verschillende poliklinieken. Verpleegkundigen overhandigden de rozen aan de patiënten.

Ook op andere locaties werden rozen uitgedeeld. Fysiotherapie Griffioen & Van Waveren en FYSIO-EXPERTS deelden rozen uit aan hun patiënten. Verpleegkundigen van Activite en Buurtzorg Alphen aan den Rijn brachten de rozen thuis bij hun cliënten. Ook bij de De Hospicegroep Alphen Nieuwkoop werden rozen uitgedeeld. In totaal zijn er 280 witte rozen uitgedeeld aan mensen die geraakt zijn door kanker. Daarnaast zijn er ook nog digitale rozen rondgestuurd. Reacties