arrow_back

Sloop Ashram College vordert gestaag, aula bijna helemaal tegen de vlakte


Er blijft steeds minder over van het Ashram College in Alphen. Halverwege juni is de sloop begonnen. Drie weken later is het grootste deel van de aula al verdwenen.

Jarenlang vonden er in de aula van het Ashram College voorstellingen en diploma-uitreikingen plaats. De aula is het eerste stukje van het oude schoolgebouw dat tegen de vlakte gaat. Daarna is het de beurt aan de leerling kantine en de gymzalen.

Gloednieuw én duurzaam

Maar waar een stukje nostalgie verloren gaat, komt uiteindelijk wel iets moois voor terug. Er komt namelijk een gloednieuw en duurzaam schoolgebouw voor in de plaats. Het schoolgebouw krijgt een ‘centrale straat’ met aula. Via een brede trap loopt de ‘straat’ door naar de bovenverdiepingen met verschillende lesdomeinen. Elk domein krijgt zijn eigen ‘adres’ met een leerplein.

Een opvallend onderdeel van het ontwerp is de daktuin, die op de nieuwe gymzalen komt te liggen. Deze is niet alleen geschikt voor educatie, maar is ook bedoeld om te ontspannen of om te bewegen. Het schoolplein zal gedeeltelijk met voorradig materiaal worden gerealiseerd.

Meer over het nieuwe schoolgebouw van het Ashram College lees je hier.



Reacties