arrow_back

Trek je baantjes buiten: “Het is zoveel fijner om in de buitenlucht te zwemmen”


Buiten en coronaproof baantjes trekken in zwembad De Hoorn. Weer of geen weer, een hele grote groep bezoekers uit heel Nederland trekt dagelijks naar het verwarmde buitenbad voor het verbranden van de nodige calorieën.

Kim Spil uit Hazerswoude Rijndijk komt maar liefst drie keer per week samen met een vriendin naar Alphen aan den Rijn. “Het is heerlijk. Zo fijn dat het kan. In de zomer zwem ik zelf meerdere keren in de Oude Rijn, maar als het koud is pakken we toch lekker het zwembad, zo bouwen we conditie op en het is ook goed voor mijn rug.”

Ook Francien en Djan komen drie keer per week naar zwembad De Hoorn. De moeder en zoon uit Vlaardingen zwemmen normaal in open water, zonder wetsuit. “De watertemperatuur van zwembad De Hoorn is voor ons zeer luxe. Het is een gezellig bad en het personeel is heel vriendelijk. We hebben besloten dat als de binnenbaden weer open gaan, wij in het buitenbad blijven zwemmen. Het is zoveel fijner om in de buitenlucht te zwemmen: vorst, regen, zon, wind, geweldig!”

Buitenzwemmen is populair

Bezoekers kopen een ticket via de website van De Thermen2 en melden zich bij het hek naar het buitenbad. Omkleden kan bij de tent die geplaatst is langs het bad of bij de geplaatste stoelen. In het water en op de kant dient 1,5 meter afstand te worden gehouden. Bezoekers kunnen 50 minuten in rondjes zwemmen en hebben 10 minuten voor omkleden.

Mitchel Hoogervorst, vestigingsmanager van De Hoorn: “Wij zien dat buitenzwemmen enorm populair is geworden. We hebben niet voor niets al bijna 20.000 bezoekers ontvangen. Er is veel vraag naar onze tickets en geef toe, het is toch ook geweldig dat dit wel kan, terwijl we in een periode leven waarin er juist zo weinig kan.”

De kosten voor Buitenzwemmen bedragen € 6. Dit bedrag is inclusief een warme kop koffie, thee of chocolademelk na afloop.



Reacties

Locatie