arrow_back

Veel animo voor gratis energiescans VvE’s


Een lagere energierekening en meer wooncomfort. Het is een kleine greep uit de voordelen van een energie-efficiënte woning. Tijdens de bijeenkomst Verduurzaming VvE’s van dinsdagavond 3 maart gaf de gemeente aan VvE’s advies over het proces naar een meer energie-efficiënte woning.

Leo Maat, wethouder Duurzaamheid, trapte de drukbezochte avond af. In de raadzaal van het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn lichtte hij het doel van de bijeenkomst toe: zoveel mogelijk VvE’s ondersteunen in het proces van verduurzaming. “Mooi dat deze avond zo druk bezocht is! Door als VvE duurzame maatregelen te treffen, zijn huiseigenaren voordeliger uit, vergroten zij hun wooncomfort én verlagen zij hun energieverbruik, wat weer goed is voor ons milieu”.  

Duurzaam Verenigd is de partij die de energiescans voor de pilot uitvoert. Expert Frank Kempeneers vertelde de aanwezigen hoe je als VvE kunt starten met verduurzamen en welke besparings- en opwekmogelijkheden er zijn. Daarnaast lichtte hij de pilot met energiescans toe. Vervolgens kreeg Luc de Beer het woord. Hij vertelde over zijn eigen ervaringen als bestuurslid van een duurzame VvE en gaf tips aan de aanwezigen voor het verduurzamen van hun VvE’s.

Afsluitend was er ruim de tijd voor vragen van de VvE’s zelf. Enthousiaste VvE’s krijgen de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een energiescan. Waar de gemeente eerst tien VvE’s wilde laten deelnemen aan de energiescan, is door de hoge opkomst besloten dit aantal te verhogen naar twintig.



Reacties