arrow_back

Vergunningen nieuwbouw De Aarhof worden versneld geregeld


Om de nieuwbouw in en bij winkelcentrum Aarhof in Alphen-Stad sneller te laten verlopen, zal de gemeenteraad besluiten om een coördinatieregeling toe te passen. In plaats van na elkaar worden wijzigingen en vergunningen in een keer aangevraagd.

De gemeenteraad zal akkoord gaan met het verzoek van ontwikkelaar SB Real Estate om de coördinatieregeling toe te passen. Dat bleek donderdag 13 januari tijdens de raadscommissievergadering. Verschillende procedures kunnen dan gemakkelijker op elkaar worden afgestemd en bovendien gaat het proces van aanvragen veel sneller. De gemeenteraad zal het besluit de komende raadsvergadering van 27 januari nemen.

De coördinatieregeling wordt over het algemeen alleen ingezet bij grote projecten. Winkelcentrum De Aarhof is zo’n project. Niet alleen wordt het winkelgedeelte gemoderniseerd, ook komen er twee woontorens op het winkelcentrum. Naar verwachting brengen deze driehonderd woningen een grote verhuisketen op gang.

Uitleg
Voor een herontwikkeling zijn vaak meerdere overheidstoestemmingen (vergunningen) nodig. Vaak is een bestemmingsplanwijzing nodig, maar tegelijkertijd ook een bouwvergunning. Ook kunnen er vergunningen nodig zijn voor bijvoorbeeld slopen of aanleggen. Deze samenhangende besluiten kunnen met toepassing van de coördinatieregeling samenhangend worden getoetst en op elkaar worden afgestemd.



Reacties