arrow_back

Vind jouw ideale huurwoning op Huurwoningen.nl


De zoektocht naar een huurwoning kan soms best lastig zijn. Vaak is er veel concurrentie op de huurmarkt, waardoor de kans bestaat dat de woning waarin je geïnteresseerd bent aan iemand anders toegewezen wordt. Ben je op zoek naar een huurwoning, maar weet je nog niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Wellicht helpt dit stappenplan. 

1. Bepaal je budget

Voordat je op zoek gaat naar een huurwoning is het belangrijk om te bepalen hoeveel budget je wilt en kunt besteden. Gemiddeld besteden Nederlanders een derde van hun netto inkomen aan woonlasten. Hieronder vallen ook kosten voor bijvoorbeeld gas, water en licht. Goed om in je achterhoofd te houden: huurders in de sociale sector kunnen vaak ook nog aanspraak maken op huurtoeslag, dit scheelt in maandlasten. Een woning valt in de sociale sector als de huurprijs lager is dan € 752,33 (2021). Is de huur hoger, dan spreek je van een vrije sector huurwoning en heb je geen recht op toeslag.

2. Maak gebruik van woningplatforms

Er zijn handige online woningplatforms die het huuraanbod van makelaars verzamelen op één plek. Dit maakt het zoeken voor jou als woningzoekende gemakkelijk en overzichtelijk. Online platform Huurwoningen.nl is hier een voorbeeld van: via deze website vind je een ruim aanbod aan huurwoningen in Alphen aan den Rijn en omgeving. Makelaars hebben een directe koppeling met het platform, maar ook particulieren bieden hun woning hier aan.

Op Huurwoningen.nl vind je daarom veel woningaanbod dat je nergens anders vindt. Strenge beschikbaarheidscontroles zorgen er bovendien voor dat de woningen die jij ziet ook daadwerkelijk beschikbaar zijn. Met behulp van handige filters vind je precies de huurwoningen die aan jouw wensen voldoen en je kunt ervoor kiezen om per e-mail direct op de hoogte te worden gebracht van het nieuwste woningaanbod. Zo mis je nooit een woning en kun je snel schakelen!

3. Schrijf een reactie die ertussenuit springt

Een goede, originele reactie op een woningadvertentie kan een verhuurder ervan overtuigen dat jij de juiste huurder bent. Het is dan ook essentieel om hier veel aandacht aan te besteden, meer dan je misschien denkt. Vertel in zo’n reactie wat over jezelf en geef aan waarom deze specifieke woning je zo aanspreekt. Hierbij is het van belang dat je ook vermeldt wat voor werk je doet, wat voor soort contract je hebt en wat je ongeveer verdient. Zorg voor een nette en goed leesbare reactie, zodat de verhuurder een goed beeld van jou als potentiële huurder krijgt. Uiteindelijk wil je natuurlijk ook graag een bezichtiging plannen, vraag ook naar deze mogelijkheden.

4. Maak documentatie op orde

Als je in aanmerking komt voor een huurwoning zal de verhuurder onder andere vragen naar jouw drie laatste loonstroken en een kopie van jouw legitimatie. Deze documenten zijn voor de verhuurder van belang om te kijken of je in staat bent om de huur te betalen. Zorg ervoor dat je deze papieren alvast op orde hebt en direct kunt toesturen. Hiermee ben jij mogelijke concurrenten voor en kun je de verhuurder snel overtuigen dat jij de ideale huurder bent!



Reacties