arrow_back

Zo gaan de woningen op de locatie Salvatorikerk eruitzien


Nu de ruim zeventig jaar oude kastanjeboom succesvol is verplaatst naar zijn nieuwe locatie, kan verder worden gegaan met het realiseren van de zestig huurwoningen op de plek van de Salvatorikerk en het voormalige uitvaartcentrum. Hoe dit eruit komt te zien zie je op de schetsontwerpen.

Om het appartementencomplex aan de Ambonstraat/Willem de Zwijgerlaan en de Prins Bernhardlaan te kunnen realiseren, moest eerst de ruim zeventig jaar oude kastanjeboom plaatsmaken. Maandag 11 oktober werd de kastanjeboom verplaatst naar de Anna van Burenlaan iets verderop. Een investering van tienduizenden euro’s, maar Bogor Projectontwikkeling vond dit het waard zodat zij een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame samenleving.

Nu de kastanjeboom verhuisd is, kan de volgende stap gezet worden. De overige opstallen zullen eerst gesloopt worden, waarna de bouw van het appartementencomplex met zestig huurwoningen van start kan gaan. “De panden staan te verloederen. Met het aangepaste bouwplan wordt na jaren van leegstand eindelijk een gebouw gerealiseerd die recht doet aan deze prominente plek. De huurappartementen voorzien in de behoefte van het tekort aan woningen in de krappe woningmarkt”, liet de gemeente eerder weten.

Het oorspronkelijke plan omvatte 27 zorgappartementen voor Martha Flora en 35 reguliere koopappartementen, maar dat is dus aangepast naar zestig huurappartementen voor de vrije sector. Naar verwachting kent 10 procent van de huurwoningen een huurniveau onder de maximale grens van middeldure huur. Dit is door de gemeente Alphen aan den Rijn vastgesteld in de doelgroepenverordening. In het woningbouwprogramma wordt echter niet voorzien in de vereiste 25 procent sociale huurwoningen. Desondanks is Bogor Projectontwikkeling van mening dat het een ‘welkome aanvulling’ is voor Alphen.

Benieuwd hoe het appartementencomplex eruit komt te zien? Bekijk dan onderstaande schetsontwerpen. 

woningen-salvatorikerk-uitvaartcentrum-bogor-projectontwikkeling-1.jpg

woningen-salvatorikerk-uitvaartcentrum-bogor-projectontwikkeling-2.jpgReacties