arrow_back

Zonnetuin van Tom in de Buurt genomineerd voor de Tuinton van Karin Bloemen


De Zonnetuin aan de Gnephoek in Alphen is een plek waar je met elkaar kunt werken en ontspannen. Toms Zonnetuin is nu genomineerd voor de Tuinton van Karin Bloemen. Om kans te maken hebben ze jouw stem nodig.

Bij Toms Zonnetuin kweekt Tom in de buurt kleine aantallen, want het gaat hen niet om de hoeveelheid, maar om het samenwerken, het buiten zijn en het werken in de natuur. Ze overleggen met elkaar over wat er in de tuin mag groeien. De opbrengst verdelen ze met elkaar en met sociale keukens in Alphen. Ieder mag in de tuin doen waar men zelf voorkeur aan heeft en doen wat hij of zij kan en leuk vind. Hiermee is het een vriendelijke, veilige en laagdrempelige plek voor iedereen die graag iets buiten wil doen maar niet weet wat of hoe.

Nominatie voor de Tuinton

Ruim drie maanden geleden heeft Karin Bloemen maatschappelijke instellingen gevraagd een tuinproject in te sturen voor de actie een ton voor een tuin. Hieruit zijn 15 projecten genomineerd voor de eerste uitreiking Karins Tuinton, waaronder Toms Zonnetuin. Op 15 maart wordt het winnende project geselecteerd. De zes tuinprojecten met de meeste stemmen krijgen een gelijke kans. Karin gaat met een dobbelsteen gooien waar de zes projecten op staan, het project waar de dobbelsteen op valt is de winnaar.

Zo’n Tuinton kan Tom in de buurt goed gebruiken voor onder andere nieuw gereedschap voor de Zonnetuin. Help jij mee om Toms Zonnetuin bij de laatste zes projecten te krijgen, zodat Toms Zonnetuin een nog mooiere plek wordt? Stem dan hier op Toms Zonnetuin.Reacties